AJANKOHTAISTA

Espoon kaupungin Seniorineuvonta Nestori on tavattavissa Kalajärven palvelutorilla 19.5.22 klo 12-15. 

****************************

Espoon kaupungin ulkoliikunta jatkuu kesällä 31.5.-21.8. välisen ajan Hiirisuon asukaspuistossa tiistaisin klo 10.30-11.15 Hiirisuon asukaspuistossa. 

****************************

Kuukausikerhossa 17.2.22 sovimme. että kotisivuille tulee linkki virtuaalimatkojen sivulle. Virtuaalimatkat ovat nojatuolimatkoja, joita voit katsoa kotona tietokoneelta. Esimerkiksi lauantaina 19.2. pääset omasta nojatuolistasi Roomaan 19.90 eurolla. Katsominen edellyttää Zoom-ilmaisohjelman lataamista koneellesi ennen katselua. Muut ohjeet ja tarjolla olevat matkat löytyvät alla olevasta linkistä.

Virtuaalimatka.fi - Opastetulle matkalle virtuaalisesti!

****************************

Ympäristöministeriön johdolla toteutetaan vuosina 2020–2022 Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelma. Ohjelman tavoitteina on mm. parantaa ikääntyneiden asuinoloja, edistää asumisvaihtoehtojen tarjontaa ja tukea sekä ikääntyneiden itsensä että kuntien ennakointia ja varautumista asumisasioissa. Lisäksi ohjelman kautta tuetaan ikäystävällisten asuinympäristöjen kehittämistä.

Kuusi valtakunnallista järjestöä eli Ikäinstituutti, Miina Sillanpään Säätiö, Muistiliitto, Suomen Asumisen Apu, Suomen muistiasiantuntijat ja Vanhustyön keskusliitto ovat tänä vuonna mukana tässä ympäristöministeriön johtamassa kokonaisuudessa kehittämässä työkaluja sekä levittämässä tietoa 55+ ikäisille asumisen ennakoinnista. Lisätietoa: https://ym.fi/ikaantyneiden-asuminen.

Nopea ja helppo tapa aloittaa oman asumisen ennakointi on yhdeksän kysymyksen Asumisen pikatesti, jonka kautta voi tarkastella, miten oma asuminen toimii nyt ja mihin seikkoihin kannattaa panostaa. Testin voi tehdä täällä: https://www.asumisenapu.fi/saaennakoida/

Espoosta käsin toimiva Suomen Asumisen Apu ry kutsuu teidät ja verkostonne toukokuussa järjestettävälle maksuttomalle ikääntyvien asumisen ennakoinnin verkkoluennolle:

Miten turvata itselle tai läheisille toimivia asumisratkaisuja, kun ikää tulee lisää?

Asumisen ennakoinnin infoluento to 12.5.2022 klo 14–15.30

Luennolla arkkitehti Päivi Rekula tarjoaa mahdollisuuksia ja ratkaisuja 55+ ikäisille.

Ilmoittautuminen: https://ilmonet.fi/course/E222213